Kezdőlap Tevékenység Tudástár Crowdsourcing Jengo Linkek Rólunk
magyar english   
Híreink

2015. április

Ismerje meg új projektünket, a Jengo-t! A Jengo egy mobil alkalmazás, mellyel 2 és 3 dimenzióban tervezhetünk épületeket és elhelyezhetjük őket a térképen.

2013. október 24.

Nyílt forráskódú technilógiát használva kis ráfordítással készíthető térképes alkalmazás térbeli adatok megjelenítéséhez. Példaként megtekinthető a 2013-as kunhalmokat tartalmazó térkép. Adatok forrása: MVH

2012. szeptember 15.

Előadást tartottunk "A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara 50 éves ünnepi rendezvényei Székesfehérváron", "Földügyi információ rendszerek fejlesztésének kérdései – saját tapasztalatok" címmel. A rendezvény programja itt tekinthető meg

2011. december 16.

Oktatási tevékenységünk keretében nyílt forráskódú térinformatikai szoftverek ismerete sajátítható el: részletek

2011. szeptember 23.

Részt vettünk a szegedi Szabad Szoftver Konferencián

2011. augusztus 22.

A Sahana Vesuvius softver fordítása megkezd?dött.

2011. július 20.

Kft.-vé alakultunk.

2011. június 7.

Az ankét el?adásanyaga letölthet? a tudástárból

2011. május 28.

Részt vettünk a XIV. Geomatematikai Ankéton

2009. június 6.

Felkerült az ÜST/GIS projekt honlapja a Linkek menü alatt.

JENGO

A jengo szó épületet jelent szuahéli nyelven. A JENGO egy felhasználóbarát okostelefon alkalmazás, mely lehetővé teszi különféle építmények adatainak rögzítését és 3 dimenziós térképezését. A JENGO egy rendkívül emberközeli megoldást kínál épületek térképezéséhez, különféle alakzatok szerkesztéséhez, falak és tetők méretezéséhez. A JENGO tervezésénél a legfontosabb szempont az egyértelmű és letisztult felhasználói felület és az érintőképernyő optimális kihasználása volt. Az elkészült prototípus számos fejlesztési és tesztelési fázison ment keresztül, aminek köszönhetően a grafikus felhasználói felület jelentősen javult.

A JENGO hatékony nyílt forráskódú technológiákon alapul. A szoftver keretrendszerét a QtQuick alkotja, mely egy több platformos alkalmazás fejlesztő eszköz. A QtQuick a QML GUI leíró nyelvet használja, mely lehetővé teszi JavaScript kódok és könyvtárak felhasználását. A JENGO SQLight adatbázisban tárolja az adatokat, a 3 dimenziós megjelenítéshez pedig a Three.js könyvtárat használja.


PROTOTÍPUS LETÖLTÉSE

A JENGO letöltése (0.28 verzió)


Első prototípus - 2015.04.08.Legújabb verzó - 2015.09.30.Képek az alkalmazásból

(C) 2009. Compet-Terra Kft.