Események

 

Projektzáró (2002. június 28.)

Az ÜST projekt projektzáró rendezvényét Budapesten a Vajdahunyad várában tartottuk. A projekt résztvevőivel értékeltük a projekt eredményeit és rövid előadásokon keresztül bemutattuk az ÜST kiépítését és a jövőbeli fejlesztési lehetőségeket.


A negyedik negyedév tevékenységei - Jelentés (2002. június)

A negyedik negyedévben elkészült az elektronikus térkép könyv és a szoftver alkalmazás, a KSH szakértői képzésben részesültek, lezárult a beszerzési eljárás, a minőségbiztosítás és a projektmarketing tevékenység is.


A Térinformatika szerepe az agrárstruktúra átalakításában és a vidékfejlesztésben "Adatgazdák - Felhasználók" című konferencia, Kaposvár (2002. május 30.)

Az ÜST projekttel kapcsolatban három előadás hangzott el.


GISOpen Konferencia Székesfehérváron (2002. márc. 11-13.)

Három előadást tartottunk a konferencián. A három előadásanyag elérhető a következő címen:

http://gisopen.cslm.hu


A harmadik negyedév tevékenységei - Jelentés (2002. március)

A harmadik negyedévben a szoftverfejlesztés és az elektronikus térkép-könyv készítése játszik hangsúlyos szerepet. Rendszeres szoftverbemutatók zajlanak és fokozatosan kialakul a két termék végleges "arca".


Együttműködés és tagság a HUNAGI szervezetével (2001. december)

2001. végén a projekt ideiglenes jelleggel a megvalósítás végéig bekerült a HUNAGI tagjainak sorába. A HUNAGI egy évvel az Európai Térinformatikai Ernyőszervezet az EUROGI létrejöttét követően alakult. Tagjai intézmények, szervezetek, számuk mára meghaladja a 30-at. A térinformatikai ernyőszervezeten keresztül a HUNAGI tagjainak eredményeit mind Európán belül, mind a világ vezető térinformatikai műhelyeiben megismerhetik. Ugyanakkor az EUROGI hollandiai központjából a HUNAGI címére érkező felhívásokat és híreket tagjai elektronikus postán késlekedés nélkül megkapják. Ezek az információk különösen a honi térinformatikát fejlesztő, használó közösségek, a térinformatika eszközeivel és a földrajzi információkkal kereskedő szervezetek intézmények számára lehet hasznos.

A bannerra kattintva a Hunagi weboldalán további információkat találhat a szervezetről.

Hunagi


Földhivatali tájékoztató Budapesten (2001. dec. 18.)

A megyei földhivatalok földmérési osztályvezetőinek szervezett tájékoztatót tartottunk. A rendezvény a KSH digitális térkép projektjének ismertetéséről és a földhivatali adatigényekkel kapcsolatos műszaki egyeztetésről szólt.


KSH szeminárium (2001. dec. 12.)

A KSH Mezőgazdasági Statisztikai Főosztály és az Informatikai Főosztály szervezésében december 12-én megrendezett tájékoztatón ismertetésre került a Digitális Térkép című projekt. Az ülésen számos előadás hangzott el a vállalkozó és a kedvezményezett részéről. Megismerhettük például a KSH térinformatikai infrastruktúráját, a KSH számára javasolt térinformatikai koncepciót, a hazai térinformatikai adatinfrastruktúrát, az ÜST induló alkalmazásait és felhasználói felületeit.


A második negyedév tevékenységei - Jelentés (2001. december)

A második negyedévben folytatódott a rendszer tervezése, megindult a GIS fejlesztése és a beszerzési szakasz is.


Projektellenőrzés (2001. dec. 6.)

Az EU magyarországi delegációja ellenőrizte a KSH-nál folyó projekteket. Ez alkalomra elkészült egy évközi szemle, ami röviden bemutatja a projektet, az eddigi tevékenységeket és az ezután következő feladatokat. Az ellenőrzésen olyan kérdések merültek fel, mint a projekt jelenlegi helyzete a tervezetthez képest és a kockázatok, melyek befolyásolják a projekt sikerét.


Az első negyedév tevékenységei - Jelentés (2001.szeptember)

Az első negyedévben mozgósításra kerültek a projektben résztvevők, elkezdődött a rendszer tervezési szaksza és számos a fejlesztést meghatározó felmérés, terv készült.


Országos Térinformatikai Konferencia (2001. szep. 28.)

A projekt bemutatkozott a hazai térinformatikai társadalom előtt. Az Országos Térinformatikai Konferencián "Agrárstatisztika térinformatikai hátterének kialakítása a KSH-ban" címen elhangzott előadás összefoglalja a projekt célrendszerét és körvonalazza a várható eredményeket.