Szőlő-gyümölcs kataszter/Digitális Térkép szoftver-alkalmazás

A Digitális Térkép szoftver-alkalmazás a KSH jelenlegi GIS rendszerének kiterjesztése. A Digitális Térkép segít a mezőgazdasági statisztikai adatok elemzésében, megjelenítésében és kiadásában. Továbbá támogatja a szőlőskertek és gyümölcsfák összeírására irányuló, földrajzi információt nyújtó mezőgazdasági felmérések eredményeinek regionális szintű vizsgálatát.

A Digitális Térkép földrajzi adatbázisa Magyarország adminisztratív határain (MKH-10) alapul, amely egy struktúrált települési szintű digitális adatbázis. Az alkalmazás szabványos adminisztratív egységek (település, megye, statisztikai régió, ország), vagy pedig a felhasználó által létrehozott egységek (kistérség, szőlőtermő megye, stb.) alapján csoportosított statisztikai információt nyújt.

A Digitális Térkép szoftver-alkalmazás a KSH meglévő informatikai rendszeréhez kapcsolódik, hogy az informatikai rendszer által feldolgozott, földrajzilag csoportosított, a 2001-es felmérésből származó statisztikai adatokat meg lehessen jeleníteni térképen. A szoftver felhasználói felülete magyar nyelven készül. Az alkalmazás tematikus térkép outputja (háttér információ, jelmagyarázat, stb.) magyarul és angolul is elérhető, az egyik nyelvről a másikra váltás lehetőségével.

A Digitális Térkép szoftver-alkalmazás a szabvány GIS tematikus térképi funkcióit nyújtja és a KSH öt munkaállomásán került installációra.

Tevékenységek